De bibliotheek staat open voor iedereen.
De bibliotheek staat open voor iedereen. (Foto: Arjan Hoogvorst)

Taalcafé en peuterochtend

Cultuur

HEILOO - Wie de Nederlandse taal onder de knie wil krijgen, is elke vrijdagochtend welkom in de bibliotheek om gezellig een kopje koffie of thee te drinken. Daar oefent iedereen dan anderhalf uur lang samen met vrijwilligers in het Nederlands spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Een taal leren gaat altijd en overal het allermakkelijkst, door er vaak genoeg in de praktijk mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door samen te praten over een onderwerp, samen een stukje te lezen uit een krant in gemakkelijk Nederlands of een taalspelletje te doen. Bibliotheek Heiloo biedt iedereen die gelegenheid, wekelijks op vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deze vrijdag (19 mei) staat de deur voor elke belangstellende open, waarbij vrije toegang geldt.

Peuterochtend

Deze zelfde vrijdagochtend 19 mei is er zoals eveneens elke week weer de gezellige peuterochtend, van 10.30 tot 11.30 uur. Elke vrijdagochtend vanaf wordt uit een mooi prentenboek voorgelezen aan peuters en hun ouders/verzorgerss. Na afloop is er tijd om nog even samen te spelen en iets te drinken. Ook hier is de toegang vrij.

Bibliotheek Heiloo is gevestigd aan de Westerweg 250 in Heiloo, telefoon 072-5330670. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekheiloo.nl