Anita Harteveld exposeert in bieb

HEILOO - Tijdens de openingsuren van Bibliotheek Heiloo zijn tot 17 juni creaties van Anita Harteveld te bewonderen. Zij werkt met uiteenlopende technieken, waaronder aquarel, houtskool, etsen en zeefdruk.

“Zolang als ik mij kan herinneren, houd ik van tekenen. Er zijn veel jaren geweest, waarin ik allerlei cursussen op het gebied van schilderen, grafische technieken en keramiek heb gevolgd. Zo ben ik al geruime tijd lid van Tintoretto, een teken- en schildervereniging in Heiloo. Daar krijg ik naast verschillende technieken ook de mogelijkheid om portretten te maken”, vertelt Anita.

Alle kunstuitingen geven Anita een ontspannen gevoel. Tijdens het werk zit zij in het ‘nu’ en vergeet ze de bezigheden van alledag. Het is voor haar een zoektocht, waar ze blij van wordt. “Momenteel werk ik veel met acryl, aquarel, conté en houtskool. Verder heb ik etsen, zeefdruk en keramiek met veel plezier toegepast. Meestal werk ik realistisch en worden de vormen soms vereenvoudigd, door de hoofdlijnen te accentueren.”

Portretten

Op dit moment maakt Anita portretten van mens en dier. “Bij schilderen in opdracht vormen poseren en soms ook goede foto’s de basis van een mooi portret. Naast diverse tentoonstellingen in het land heb ik workshops gegeven. Dat er nu in mijn woonplaats een tentoonstelling komt, vind ik heel bijzonder!”

Anita Harteveld is zaterdag 27 mei en woensdag 31 mei (14.00-15.00 uur) op de expositie aanwezig, om met bezoekers over de werkstukken te praten. Haar expositie is tot 17 juni tijdens openingsuren te bezichtigen in Bibliotheek Heiloo.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekheiloo.nl.