Boven van links naar rechts Roy Twisk, Tim Blaauboer en Daan Groot. Onder Zareska van Duivenvoorde, Jacco van ’t Hof en Daan Min. Nikky Twisk, Jordy van Amstel en Yorinda van Duivenvoorde konden niet bij het fotomoment aanwezig zijn.
Boven van links naar rechts Roy Twisk, Tim Blaauboer en Daan Groot. Onder Zareska van Duivenvoorde, Jacco van ’t Hof en Daan Min. Nikky Twisk, Jordy van Amstel en Yorinda van Duivenvoorde konden niet bij het fotomoment aanwezig zijn. (Foto: Ed Bausch)

Laatste familiedag Egmondia

Nieuws

EGMOND AAN ZEE - Zwart, Stam, Wijker, Gul, Blauwboer, Visser uiteraard. Dat zijn zo wat veelvoorkomende familienamen in ‘derp’. Op de jaarlijkse familiedag van Egmondia voetballen ze tegen elkaar. Maar je mag dan ook gewoon als vriendengroep inschrijven. Naar het zich laat aanzien is het de laatste familiedag in deze vorm. Dus alles wordt uit de kast gehaald om er op zaterdag 27 mei een legendarische dag van te maken op de wonderschone velden tegen de duinrand langs de Sportlaan. Gratis inschrijven kan tot en met 20 mei op evenementen@egmondia.nl. “Het loopt al heel goed.”

door Ed Bausch

In kleine teams op halve velden

Een groot deel van het organisatiecomité was vorige week woensdagavond opgetrommeld door Zareska van Duivenvoorde, de enige dame in het geheel. Opeens is een donkere nevel uit zee neergedaald in Egmond aan Zee. Dat kun je hebben aan de kust. Maar in de kantine van de Lange Plas is de sfeer opperbest. “We gaan een prachtdag maken.” Teams van zeven voetballers (kunnen alle leeftijden zijn en ook gemengd) spelen in de poulefase minstens vijf wedstrijden van een kwartier. “Dat is dan op halve velden, om het voor iedereen haalbaar te houden. En dan wellicht opstomen naar de finale.”


Familiedag - aangeleverd

Groot feest na afloop

Iedereen uit de regio is de hele dag van harte welkom. Er is een loterij, er staat een springkussen, er is een uitgebreide barbecue en na afloop zorgt de band Memphis voor groot feest. Ook in het organisatiecomité leeft het dan net bekend geworden besluit van het College van Burgemeester en Wethouders dat de fusieclub VV Egmond zal gaan voetballen op het terrein van Zeevogels. “Ja, dat is jammer voor hier, maar anderzijds doen we als clubs al veel samen, de onderlinge sfeer is goed.” Voorzitter Jan de Jong schoof ook even aan. “Ik stop straks, als we de geschiedenis hier sluiten, maar wat is het mooi om dit energieke, jonge comité voor de familiedag aan het werk te zien. Dat geeft veel vertrouwen.” 

Kijk ook op egmondia.com.