Ga mee op expeditie
Ga mee op expeditie (Foto: Pixabay)

Hoe overleven in de natuur?

Nieuws

SCHOORL – Trek er met het hele gezin op uit en ga op expeditie in de Schoorlse Duinen. Elke derde zondag van de maand is er een educatieve en actieve ochtend of middag waarbij de natuur ontdekt wordt. Zondag 21 mei is het thema ‘Overleven’ aan de beurt.

Ga mee op expeditie

Hoe overleef jij in de natuur? Wat kun je eten? Tijdens deze expeditie word je op tocht genomen langs eetbare planten in de duinen. Onder begeleiding van een duinengids maak je je eigen pesto en proost je met een kopje dennennaalden thee, van gefilterd duinwater, op de prachtige omgeving van de Schoorlse Duinen. 

‘Zelf pijn en boog maken’

Daarna ga je creatief aan de slag door zelf een pijl en boog te maken. De dag sluit af met een gezellig kampvuur waar boven een vuurtje brandnetelpannenkoeken gebakken worden. 

Kinderen

Dit spannende avontuur is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar én hun ouders. De kosten voor deelname bedragen slechts 5 euro en de ouders mogen gratis mee. Er kan gestart worden tussen 11.00 en 14.00 uur en de totale duur is ongeveer anderhalf uur. Aanmelden voor deelname is noodzakelijk en kan via de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum Schoorlse Duinen is gelegen aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl en is geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, alleen voor het parkeren wordt een bedrag gerekend van 10.00 tot 19.00 uur. Buitencentrum Schoorlse Duinen: 072 509 33 52.