Afbeelding
(Foto: )

Leyduin-lezing: Ooms erfenis

Cultuur

BLOEMENDAAL/VOGELENZANG - Wandel zondagmiddag 7 mei over Buitenplaats Leyduin en luister in Huis Leyduin naar het verhaal over de nalatenschap van eigenaar Henrick Samuel van Lennep en de rollen die de verschillende bewoners hebben gespeeld.

Het zal je maar gebeuren: je oom laat je een heel landgoed na. Toen Henrick Samuel van Lennep kinderloos overleed liet hij heel Leyduin na aan zijn neven en nichten. De kinderen van zijn eerder overleden broer Gerard Louis. Op het moment van zijn overlijden waren dat tien erfgenamen. Wat deden de neven en nichten met de erfenis? Bij deze Leyduin-lezing/excursie komen verhalen en beelden van de families Van Loon, Van Lennep en Dorhout Mees voorbij; families die Leyduin bezaten en ons veel tastbaars hebben nagelaten.

Reserveren

Vanaf vertrekpunt Infocentrum De Kakelye begint de excursie met een korte wandeling. Reserveren is verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. De lezing is zondagmiddag 7 mei van 14:00 tot 15:30 uur. Vertrekpunt is Infocentrum De Kakelye - parkeerterrein Buitenplaats Leyduin - Woestduinweg 4 te Vogelenzang. Reserveren kan via www.gaatumee.nl.