Groot Heiligland.
Groot Heiligland. (Foto: Milo Dinkelaar)

Tentoonstelling ‘Monument verduurzamen; er kan meer dan je denkt!’

Nieuws

HAARLEM - Meer weten over het verduurzamen van monumenten? Kom dan tussen 8 en 14 mei naar de tentoonstelling Monument verduurzamen; er kan meer dan je denkt’ in het ABC Architectuurcentrum.

Haarlem heeft veel monumenten waar veel Haarlemmers trots op zijn. Het verduurzamen van zo’n pand kan wel een extra uitdaging zijn. Mag ik zomaar zonnepanelen plaatsen? Mag ik mijn kozijnen vervangen? In onze tentoonstelling ontdekt u wat er (bij u) allemaal mogelijk is.

Monumenten en historische gebouwen

Het verduurzamen van monumenten en andere historische gebouwen vraagt om maatwerk. Daarbij kan vaak meer dan gedacht zolang de cultuurhistorische waarde van het monument gerespecteerd blijft. De expositie geeft informatie over isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van energie bij monumenten in tekst, beeld en video. Zo helpt de expositie monumenteigenaren verder bij het maken van keuzes voor hun specifieke monument. De tentoonstelling is ook interessant voor eigenaren van oude of historische panden die geen monumentale status hebben. Er is een dagelijks gratis spreekuur voor monumentenbezitters en een aanvullend programma voor energiecoaches en professionals.

Aanmelden kan via www.architectuurhaarlem.nl/exposities.