PvdA Zuid-Kennemerland vraagt aandacht voor de slechte positie van flits- en maaltijdbezorgers.
PvdA Zuid-Kennemerland vraagt aandacht voor de slechte positie van flits- en maaltijdbezorgers. (Foto: RODNAE Productions)

Pizza-actie voor maaltijdbezorgers

Politiek

HAARLEM - Vandaag is het de Dag van de Arbeid. Daarom deelt PvdA Zuid-Kennemerland omstreeks 17:30 uur pizza uit bij station Haarlem. Dit doen zij om aandacht te vragen voor de slechte positie van flits- en maaltijdbezorgers. De hoeveelheid pizza die de voorbijgangers krijgen staat symbool voor het deel wat deze bezorgers overhouden aan hun werk, en dat is een kleiner stuk dan mensen wellicht verwachten. 

FNV en de PvdA strijden al jaren voor de verbetering van de positie van flits- en maaltijdbezorgers. De belangrijkste speerpunten: een eerlijk loon en veilige werkomstandigheden. De te hoge werkdruk leidt bijvoorbeeld vaak tot onveilig fietsen, bij fulltime werken kunnen veel bezorgers toch niet rondkomen en bij ziekte krijgen ze de eerste twee dagen geen loon. Met deze actie wil de PvdA Haarlemmers hierop wijzen, hen uitnodigen geduldig te zijn en als ze flits- maaltijdbezorgers kennen hen te wijzen op FNV Young & United en de Riders Union.