Ramy El-Dardiry komt uit Heemstede.
Ramy El-Dardiry komt uit Heemstede. (Foto: Aangeleverd)

Ramy El-Dardiry uit Heemstede schrijft een debuutroman

Cultuur

HEEMSTEDE - Ramy El-Dardiry uit Heemstede scheef een zeer interessante debuutroman over het heden en verleden van een familie in Egypte. Aanstaande zaterdag 6 mei om 15:00 uur wordt El-Dardiry geïnterviewd over zijn nieuwe roman ‘Tussen morgenzee en avondland’ bij Boekhandel Blokker in Heemstede.

Wanneer Amir hoort dat zijn vader Nessim een week eerder in Alexandrië is begraven, probeert hij die informatie weg te stoppen, de stad en zijn vader te vergeten. Hij wil in Nederland wortelen en carrière maken, en zijn leven niet laten beïnvloeden door de dood van een man die zijn gezin ooit in de steek liet. Tevergeefs. Alexandrië kruipt via een bijna vergeten droom zijn hoofd in. Ook Nessim heeft ooit geprobeerd de stad achter zich te laten. In zijn jeugd ziet hij hoe de nationalistische plannen van de Egyptische regering geen ruimte bieden voor de levendige, internationale gemeenschap. Steeds meer families vertrekken en ook Nessim wil naar Europa. Misschien dat de liefde tussen hem en een Joods meisje daar wel een kans krijgt.

Tussen morgenzee en avondland laat op sprankelende en poëtische wijze zien hoe uit een mengelmoes van culturen nieuwe, inspirerende verhalen ontstaan.

Toegang is gratis; reserveren is gewenst. Dit kan via info@boekhandelblokker.nl, 023-5282472 of app 06-18336320. Locatie is Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 te Heemstede.