Altvioliste Santin en celliste Gallagher.
Altvioliste Santin en celliste Gallagher. (Foto: Aangeleverd)

Toptalenten in Onmoetingskerk

Cultuur

SCHALKWIJK - In de Ontmoetingskerk in Schalkwijk treden 11 mei twee toptalenten uit de muziek op. Het gaat om de altvioliste Elisa Misas Santin en celliste Ines López Gallagher.

De altvioliste Elisa Misas Santín uit Spanje, speelt nu in Nederland in het Nationaal jeugdorkest. Elisa studeerde in Cadiz, maar al op haar zeventiende ging ze de Masteropleiding in Amsterdam doen. Ze won verschillende prijzen. Ook de celliste Ines López Gallagher won verschillende prijzen. Ze is geboren in Ierland, studeerde cum laude af aan het conservatorium van Madrid. In 2019 begon ze de Masteropleiding in Amsterdam, waar ze nu studeert bij Pieter Wispelwey. Beide jonge vrouwen hebben in het Concertgebouw gespeeld en in Konzerthaus Berlin. Ze spelen de bijzondere werken van Jean-Baptiste Barrière (1707-1747), Max Reger (1873-1916) en Garth Knox (1956-).

Entree

Het concert is 11 mei in de Ontmoetingskerk aan de Frankrijklaan 4 te Schalkwijk. Het begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur. Toegang is vrij, vrijwillige bijdrage is welkom.