Haarlem Campus.
Haarlem Campus. (Foto: aangeleverd)

'Wij geven studenten langer de tijd om te kiezen'

HAARLEM - Bij veel hoger onderwijsinstellingen moeten studenten zich vóór 1 mei inschrijven om verzekerd te zijn van toelating tot een opleiding. Naast de keuzestress die veel studenten al ervaren door de 5.000 studies waaruit ze moeten kiezen, voegt dit een extra zorg toe voor veel twijfelende studiekiezers.

Haarlem Campus

Daarom kiest Haarlem Campus, de onlangs geopende onderwijsinstelling in de Koepel, er bewust voor om de deadline van 1 mei niet te hanteren voor een opleiding die op 1 september begint. "Dit betekent dat studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze bij ons terecht kunnen voor persoonlijk advies en begeleiding. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten een weloverwogen keuze maken en met vertrouwen aan hun studie kunnen beginnen. Dit zorgt ervoor dat minder eerstejaars studenten uitvallen. En dat is nodig, want 1 op de 3 valt voor de kerst uit", zegt Timo Timmerman, directeur Haarlem Campus.

Op 6 mei organiseert Haarlem Campus een open dag om studiekiezers meer inzicht te geven in hun praktijkgerichte onderwijsconcept en hun aanbod van toekomstbestendige Hbo-opleidingen. Tijdens de open dag ontdekken studiekiezers de adembenemende campus in de voormalige koepelgevangenis en kunnen ze kennismaken met docenten en studenten. Daarnaast organiseert Haarlem Campus na afloop van de open dag een ‘Career Workshop’, waar studenten hulp krijgen bij het maken van een professionele foto en CV die ze kunnen gebruiken voor een baan naast of na hun studie.

Meld je aan

Ben jij zelf een studie aan het kiezen of ken je iemand die gaat studeren? Kijk voor meer informatie op de website van Haarlem Campus (haarlem-campus.com) en meld je aan voor de open dag op 6 mei van 11:00 tot 12:30 uur.