De Riki Stichting heeft er voor gezorgd dat ouderen een paaspakketje krijgen.
De Riki Stichting heeft er voor gezorgd dat ouderen een paaspakketje krijgen. (Foto: Pixabay)

Ouderen verrast met paaspakketje

AMSTERDAM - De komende dagen worden namens de Riki Stichting ruim 18.000 paaspakketjes vol lekkernijen verspreid onder ouderen door heel Nederland. Leerlingen van basisscholen gaan naar het nabijgelegen verzorgingscentrum voor een gezellige bijeenkomst en helpen met het uitdelen van de pakketjes. 

Deze leerlingen mogen ook een pakketje geven aan een zelfgekozen oudere in hun privĂ©-omgeving, zoals een buurman, tante of opa. 

Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen het pakketje thuis bij zelfstandig wonende ouderen.

Paaspakketjes

In gemeente Amsterdam werkt de Riki Stichting samen met onder andere Woonzorgcentrum De Werf en OBS 'De Waterkant'. Rondom het uitdelen van de paaspakketjes in de verzorgingscentra worden leuke activiteiten georganiseerd, waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Samen een activiteit doen verbindt en geeft plezier. Het persoonlijk langsbrengen van het paaspakketje of de paasattentie is een prachtig moment van liefdevolle een-op-een aandacht.

Naast de paaspakketjes verdeelt de Riki Stichting 5.000 paasattenties, bestaande uit een supermarkt-cadeaukaart, onder gezinnen en ouderen zij iets extra's gunt. De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt.

Riki Stichting

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaan geluksmomentjes en voelen mensen zich gezien, gehoord en verbonden. 

Jaarlijks organiseert de Riki Stichting vier vaste acties: de Paasactie, Zomerhartenwensenactie, Herfstactie en de Kerstactie.