Robert-Jan van Kaasboerderij Sloten.
Robert-Jan van Kaasboerderij Sloten. (Foto: aangeleverd)

Kika kaas actie bij Kaasboerderij Sloten

NIEUW-WEST - Genieten van een lekker stuk kaas en tegelijkertijd iets doen voor het goede doel'. Robert-Jan van Kaasboerderij Sloten vond het meteen een goed idee. Vaste klanten Jeroen en Ingrid kwamen bij de Kaasboerderij om te vragen of de handen ineen konden worden geslagen om samen een mooie KiKa-kaas-actie neer te zetten.

Zij doen dit jaar mee aan de Giro di KiKa; een uitdagende fietstocht in de Dolomieten met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Deze stichting zet zich in voor het vergroten van de genezingskans van kinderen met kanker. Jeroen en Ingrid zetten zich al een aantal jaren in voor KiKa, samen met hun team ‘Femke cycling 4 Kika'. Dit team is vernoemd naar de dochter van fietsvrienden, die helaas is overleden aan kanker toen zij nog geen 1,5 jaar oud was.

Doneren

Inmiddels heeft team Femke ruim 150.000 euro voor KiKa opgehaald. Met de KiKa-kaas-actie hopen zij dat hier nog veel meer bij komt. In de week van 30 maart tot en met 1 april doneren klanten van de Kaasboerderij automatisch aan Kika met de aankoop van bepaalde soorten kaas en met het inleveren van volle spaarkaarten.

Met het ingezamelde geld wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar kinderkanker, zodat uiteindelijk alle kinderen met kanker een toekomst hebben en niemand hoeft mee te maken wat Femke en haar familie hebben meegemaakt.


Kaasboerderij Sloten: aan de Akersluis 6.