Brahim Abid
Brahim Abid (Foto: Roos Trommelen)

Column Stadsdeelbestuur door Brahim Abid

Nieuws

Noord Gehoord

Net iets meer dan 10 maanden is het nieuwe dagelijks bestuur van Noord nu in functie. Eerder schreef ik over de vele schaakborden waarop we spelen om de goeie dingen voor Noord te regelen. En soms ook hoe we de minder goede ideeën voor Noord proberen bij te sturen. Deze week is er goed nieuws voor Noord.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om alle maatregelen van ‘Sprong over het IJ’ te omarmen. En daar begint het mee door 100 miljoen te reserveren voor de bouw van wat de brug aan de oostkant.

De laatste maanden heb ik vaak van Noordelingen gehoord dat zij het onbegrijpelijk vonden dat de bruggen ter discussie stonden. 

Bewoners klommen ook in de pen en lieten in kranten en op TV weten dat de bruggen echt nodig zijn. 

Vanuit het dagelijks bestuur, en in het bijzonder door mijn collega Yassmine is de noodzaak voor de bruggen ook bij het college naar voren gebracht. 

Ook de stadsdeelcommissie heeft zich duidelijk laten horen. Deze week kan Noord zich hierover gehoord voelen.

Een ander onderwerp waar we het de laatste weken veel over hebben gehad is de mogelijke komst van het Erotisch Centrum naar de NDSM. 

Deze week is het moment voor bewoners om in te spreken bij de stadsdeelcommissie. Eerder heeft het dagelijks bestuur laten weten waarom de voorgestelde locatie op de NDSM niet geschikt is. 

Ik ben trots op hoe in Noord het gesprek is gevoerd en hoe bewoners, bedrijven en organisaties zich hebben verenigd op dit onderwerp. 

Het geluid dat de Noordelingen laten horen, zowel bewoners als bedrijven, is respectvol en zonder oordeel over prostitutie maar met erkenning voor het probleem van de Wallen. Ook hiermee heeft Noord zich goed laten horen.

Door Brahim Abid

Column Stadsdeelbestuur