Glazen Huis geopend voor rouw

Vervolg van voorpag.

ben. Het kan allemaal: zitten, denken, eventueel praten (er is altijd iemand aanwezig), een lint beschrijven (en dit in een boom hangen) of een kaarsje branden. Maandag schreven de eerste bezoekers hun boodschap voor zij die het nodig hebben op. Vele witte rozen werden voor de herdenkingsgelegenheid, voorzien van woorden, in vazen geplaatst. "Dit is een plek van rouw,” legde Rikko Voorberg, die eerder op het Mercatorplein een glazen huis voor buurtbewoners openstelde, uit. "Voor mensen die iemand zijn verloren. Voor mensen die niemand bij de aardbevingen zijn verloren, maar die niet kunnen bevatten hoeveel leed er afgelopen weken in Syrië en Turkije was. Voor mensen die behoefte hebben hier gewoon even te zijn.”

Gastheren en gastvrouwen gezocht

Nog tot en met donderdag 30 maart is iedereen welkom in het Glazen Huis tussen elf uur 's ochtends en zeven uur 's avonds.

 Voor verschillende dagdelen zijn nog mensen nodig die in het Glazen Huis als gastheer of gastvrouw aanwezig willen zijn. Aanmelden en meer informatie via Fatima-Zohra Aidani (voorzitter Wij zijn Plein '40-'45): info@wijzijnplein4045.nl.

Met dank

Met dank aan Netwerk informele zorg Nieuw-West, Interreligieus netwerk Nieuw-West, Laat het van Twee Kanten Komen, Wij zijn Plein ’40-’45 en met medewerking van stadsdeel Nieuw-West, buurtondernemers, buurtbewoners, wijkpartners, winkeliersvereniging en eigenaar winkelcentrum Plein ’40-’45.