Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Van basisschool naar Calandlyceum

NIEUW-WEST - Overstappen naar een middelbare school is best spannend. Op het Calandlyceum hebben de onderbouwklassen daarom een mooie eigen plek in het gebouw. Zo is het Caland een prettige plek voor nieuwe leerlingen.

De eerste- en tweedeklassers hebben hun thuisbasis in een apart gedeelte van ons gebouw; de westvleugel. Zij hebben een eigen ingang, een eigen schoolplein en een eigen kantine. Op deze manier leren zij elkaar en de docenten goed kennen. Het is overzichtelijk en veilig. De onderbouw is hierdoor eigenlijk een kleine school met alle voordelen van een grotere school, met veel kunst, sport en innovatie.

Brede brugklassen

In de onderbouw zitten leerlingen met verschillende basisschooladviezen bij elkaar in de klas. Op die manier kunnen leerlingen van elkaar leren en halen zij bij elk vak het beste uit zichzelf. Iedereen heeft een breed aanbod en kan ook nog kiezen voor verdieping en projecten. Het Calandlyceum is een cultuurprofielschool, een technasium, maar ook de sportiefste school van Nederland.

Aandacht voor strak monitoren

Kwaliteit van onderwijs

Dit schooljaar wordt, samen met de Inspectie, een nieuw kwaliteitsstelsel geïmplementeerd. Hierbij is veel aandacht voor het strak monitoren van de onderwijsresultaten van de leerlingen en de sociale veiligheid. De onderwijsresultaten van alle leerlingen zijn goed in beeld en worden door het onderwijs- en zorgteam optimaal begeleidt. Kortom er zijn hele belangrijke stappen gezet om leerlingen een goede kwaliteit van onderwijs én zorg te bieden binnen een veilige en stimulerende schoolomgeving.


Het Calandlyceum is te vinden aan de Pieter Calandlaan 182. Meer informatie: www.calandlyceum.nl.