De leerlingen werken graag aan VR-games.
De leerlingen werken graag aan VR-games. (Foto: aangeleverd)

Comenius geeft je een sterke basis

NIEUW-WEST - Het Comenius Lyceum in Nieuw-West is een goede school. De sfeer is fijn, leerlingen helpen elkaar, docenten zijn super betrokken. Zij maken elke dag hun lessen levendig en boeiend. In een nieuw, licht gebouw met alle voorzieningen. Iets voor jou? Kom naar de open avond op donderdag 9 februari van 18.30 tot 21.00 uur.

De school heeft een tweejarige brugperiode. Er zijn vwo-klassen, vwo/havo-klassen en havo/mavo-klassen. Aan het einde van het eerste en het tweede jaar kun je op grond van behaalde resultaten doorstromen naar vwo, havo of mavo. Of groei naar een hoger niveau. Hier kan dat.

Vwo-plus

Voor vwo-leerlingen die méér willen, is er zelfs een tweejarig vwo-plusprogramma. Je gaat dingen leren over ecologie, exacte wetenschap en media & maatschappij. Uitdagend en leuk!

Van deze tijd

De school geeft extra aandacht aan veelgevraagde vakgebieden. Zoals ICT, techniek, gezondheidszorg, het milieu, rechten, innovaties, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling.

Veel van de docenten en leerlingen komen oorspronkelijk uit een ander deel van de wereld. Comenius koestert jouw tradities, normen en waarden én bereidt je voor op de grote wereld. Met een diploma van het CLA liggen de kansen straks voor het oprapen.

Leuke video’s

De leerlingen hebben korte filmpjes voor jou opgenomen. Over de sfeer, de lessen, de docenten, de kantine, een rondleiding en alle vakken. 


Bekijk ze op de website comeniuslyseum.nl/maakkennis. Aanrader!