Een artist impression van het nieuwe gebouw bij het  August Allebéplein.
Een artist impression van het nieuwe gebouw bij het August Allebéplein. (Foto: Illustratie: gemeente Amsterdam)

174 jongerenwoningen bij August Allebéplein

Nieuws

NIEUW-WEST - Vlak bij het August Allebéplein bouwt Lieven de Key 174 jongerenwoningen. De woningen zijn voor een deel bedoeld voor jongeren uit de buurt, jongeren met een maatschappelijk beroep en jongeren die vanuit een beschermde woonomgeving komen. De rest wordt verhuurd via Woningnet.

Woontoren Opportuna heeft twintig verdiepingen en is vernoemd naar het vroegere jongerencentrum dat is opgericht voor en door jongeren. Lieven de Key bedacht het woonconcept samen met jongeren. Met Opportuna krijgen zij de kans op een fijne woonplek in Nieuw-West. Het gebouw is onderdeel van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West. Dit is een samenwerking van overheden, maatschappelijke organisaties, bewoners en ondernemers die betrokken zijn bij Nieuw-West. De komende 20 jaar werken zij samen aan de toekomst van Nieuw-West.

Woongemak

In het gebouw komt een fietsenstalling. Bewoners ontmoeten elkaar in de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond of op het dakterras op de negentiende verdieping. We verwachten dat de woontoren eind 2024 klaar is. De woningen komen ongeveer twee maanden nadat het gebouw klaar is op Woningnet.