Een artist impression van hoe het op het Osdorpplein eruit komt te zien.
Een artist impression van hoe het op het Osdorpplein eruit komt te zien. (Foto: aangeleverd)

Sociale huurappartementen aan Ymere I Stadscentrum Osdorpplein Amsterdam

Nieuws

NIEUW-WEST - MRP heeft 162 sociale huurappartementen in het nieuwbouwproject MIX Amsterdam verkocht aan woningcorporatie Ymere. MIX Amsterdam in het Stadscentrum Osdorpplein omvat in totaal 528 appartementen, een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden, commerciƫle ruimtes en het kunst- en cultuurcentrum Het Verhalenhuis.

Daarnaast biedt de openbare fietsenstalling plaats voor ruim 400 fietsen onder het Verhalenhuis. En er komen 382 extra nieuwe parkeerplaatsen, die in directe verbinding staat met de openbare parkeergarage van Parking Nieuw-West van MRP onder Don Bosco.

Starters en senioren

Ymere heeft 162 sociale huurwoningen, waaronder 2-, 3- en 4-kamerwoningen, gekocht van MRP in het nieuwbouwproject MIX Amsterdam. Ze zijn geschikt voor diverse doelgroepen: van starters tot senioren. De woningen zijn uitgerust met een duurzame, kwalitatieve Bruynzeel Keuken en duurzaam sanitair van Duravit. Ymere wordt bij oplevering, naar verwachting in 2026, eigenaar van de woningen en gaat de woningen dan via Woningnet verhuren. De woningen zijn een goede aanvulling op het woningaanbod van Ymere in Amsterdam.

Wonen, werken, voorzieningen

MIX Amsterdam is de derde fase in de gebiedsontwikkeling van MRP in het Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. Er komen 528 huurappartementen waarvan 162 sociale huurwoningen, een open groene binnentuin, extra parkeerplekken en een fietsenstalling voor ruim 400 fietsen. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur) , radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.

Stadscentrum Osdorpplein

Met MIX Amsterdam kan MRP, in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam en omwonenden, verder werken aan het realiseren van een kwalitatieve, diverse leef-en werkomgeving in het Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. MIX Amsterdam is ontworpen door de Architekten Cie. en ontwikkeld door MRP. Het project wordt gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling, de vertrouwde partner van MRP in verschillende projecten. Zo heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling dit jaar het mixed-use project The Hub in het Stadscentrum Osdorpplein gerealiseerd en deze zomer wordt het project AMST in Amsterdam opgeleverd.

De gebiedsontwikkeling van MRP in het Stadscentrum Osdorpplein bestaat uit verschillende fases met als doel de kwaliteit van het stadscentrum te verbeteren.