Gelooft HBOK nog in wonderen?

NOORD - Dat is de vraag die je kunt stellen nadat HBOK zaterdagmiddag in de slotminuten het onderspit moest delven bij Montfoort (2-1). De Zunderdorpers lijken degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

Verliezen van de koploper is op zich zeker geen schande. Dat HBOK op 0-1 voor kwam paste bij het beeld van de wedstrijd. De ploeg was gewoon beter in die fase. 


Net na de pauze wist Montfoort toch op gelijke hoogte te komen en in blessuretijd er zelfs nog over heen te gaan. ,,Dit is ook waarom wij onderaan staan en Montfoort het goed doet”, verzuchte trainer-coach Tijs Schipper van HBOK op Het Amsterdamsche Voetbal.



Tegenvaller was ook dat de uitslagen van de concurrentie ongunstig uitvielen. In theorie is het nog mogelijk het beoogd aantal punten halen. ‘Zolang die kans er is gaan we er voor’ aldus Schipper.



Het resterende programma kent op 13 mei een bezoek aan Argon, (dat eerder dit seizoen al met 1-5 wist te winnen)  op 20 mei ontvangt HBOK op eigen veld De Meern (eerder 3-1 verlies) om de reguliere competitie op 27 mei af te sluiten met een bezoek aan het nu nog qua stand dichts bij zijnde Nunspeet dat thuis nog op 2-2 werd gehouden.


In deze klasse is het voor Monnickendam (23-18) en Olympia (23-16) overigens al gedaan. Beide teams kunnen het gat niet meer dichten al wist Monnickendam nog wel een puntje (2-2) van Putten af te snoepen. Olympia wist koploper BOL lang bij te houden, maar kreeg toch een eervolle 0-1 nederlaag aan de broek.