Wouter (links) en zijn maatje Mark Konijn zijn er klaar voor!
Wouter (links) en zijn maatje Mark Konijn zijn er klaar voor! (Foto: aangeleverd)

Lopen voor stichting Adore

NIEUW-WEST - Wanneer je regelmatig je boodschappen doet bij Jumbo de Aker kom je hem zeker tegen, altijd druk in de weer en altijd vriendelijk voor de klanten. Wouter Steenmeijer, bedrijfsleider van Jumbo de Aker, gaat op 23 april mee doen aan een evenement in Graft.

Aan het beweeg- en verbindingsevent dat daar georganiseerd wordt, kan iedereen op zijn manier deelnemen. Fietsen, hardlopen, wandelen, skeeleren, scootmobiel, alles mag. De rondes hebben een afstand van 14 kilometer en komen steeds terug in het hart van het event, het dorpshuis in Graft. Wouter loopt drie rondjes en loopt een hele marathon voor het goede doel.

Het evenement staat in het teken van stichting Adore, die onderzoek doet naar de parallellen tussen oncologie en neurologie. Want waarom heeft iemand die Alzheimer heeft minder kans op kanker? En andersom?

Kanker

Wouter is het ook overkomen, zoals veel mensen. Hij kreeg van dichtbij te dealen met de vreselijke ziekte kanker. Beide ouders kregen binnen een paar weken de diagnose, waarvan zijn moeder na een week zelfs het ongrijpbare bericht kreeg dat het niet te genezen was. 

Wouter: “De vloer knalt onder je vandaan en je zit meteen in het nieuwe normaal. Veel onderzoeken en plannen passeerden de revue en 2022 was in privésfeer een jaar om snel af te schrijven. Toch heb ik noodgedwongen de medische wetenschap beter leren kennen en is het ook een leerzaam jaar geweest. Mooi om te zien hoe een enorm groot team bezig is om alles uit de kast te halen voor jouw ouders, enorm veel respect. Een projectteam dat ruim tien jaar geleden een gecombineerde Immuuntherapie en Chemotherapie had ontwikkeld. zag in mijn moeders kanker het 'ideale slachtoffer' van hun project.”

Levensverlenging

Vol vertrouwen ging zijn moeder de strijd aan voor levensverlenging en na een klein jaar lijkt de zin van het leven bij haar langzaam terug te keren door het succes van de therapieën. In de tussentijd is ook de tumor bij zijn vader verwijderd een heeft ook hij middels de medische wetenschap de draad weer opgepakt. Het succes van die wetenschap heeft diepe indruk gemaakt en al een paar maanden wil hij iets terugdoen voor dat doel. 

Adore is een initiatief van het Amsterdam UMC en is een afkorting van 'Amsterdam Oncologie and Neuroscience Research'. Het staat voor een veelbelovende, nieuwe manier van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek doen, met als uitgangspunt het gebruik van de parallellen tussen oncologie en neurologie, om er allebei beter van te worden. "Met name de combinatie vind ik aansprekend en treffend”, aldus organisator Erik Tol. Meer informatie via: www.adore.amsterdamumc.nl.

Steunen

Naast het event is er ook een donatiepagina opgezet om het initiatief te steunen en meer geld op te halen voor stichting ADORE. Wouter steunen of liever gezegd de stichting Adore kan doneren via: https://www.doneeractie.nl/hele-marathon-voor-stichting-adore-amsterdam-umc/-71956.