Alle reden om te juichen in De Noorderling
Alle reden om te juichen in De Noorderling (Foto: Rodi Media/KK)

Speeltuin De Noorderling parel van de buurt

Nieuws

NOORD - De muzikale klanken van Brassband Caribbeanbrass zorgden er vrijdagmiddag voor dat werkelijk niemand in de directe omgeving van de speeltuin De Noorderling aan Hoekschewaardweg kon ontgaan dat er iets bijzonders stond te gebeuren.

Onder ideale omstandigheden kon de totaal vernieuwde speeltuin de Noorderling feestelijk worden geopend. Zowel wethouder Sofyan Mbarki (beheert o.a. de portefeuilles MBO, Jongerenwerk en Sport en bewegen) als stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi waren hierbij aanwezig. Ook de leerlingen en hun horeca-docent van het aanpalende Orioncollege deden volop mee en verzorgden de catering middels kleine en gezonde hapjes die zij zelf gemaakt hadden. 

De speeltuin kent een lange en bewogen geschiedenis. Er zijn zelfs momenten geweest dat ‘gedreigd’ werd er parkeerplaatsen van te maken. Gelukkig kwamen de omwonenden met heel andere initiatieven en kon de speeltuin behouden blijven. Totdat er grote investeringen noodzakelijk waren. Vanaf dat moment stapte de gemeente en kon iedereen het eindresultaat vrijdagmiddag feestelijk in gebruik nemen. Zo werden o.a. de sportvelden gedraaid, fitnesstoestellen toegevoegd, meer groen geplaatst, bestaande speeltoestellen vernieuwd en een Jeu de Boulesbaan aangelegd.


De grote en gemêleerde opkomst bij de opening geeft aan dat de speeltuin het echte centrale punt in de wijk vormt. Niet voor niets benadrukte wethouder Sofyan Mbarki dat het bewegen zo belangrijk is. ‘En deze wijk heeft alles in zich.’


De officiële opening werd aansluitend verricht door en met de wethouder, de stadsdeelbestuurder, oud beheerder Sacha (die volpassie vertelde over de totstandkoming) en een leerling van het Orion College. Zij schoten ballen richting de basketring die net niet allemaal doel raakten.