Amsterdams natuurwijnfestival VI.NO.SO terug voor de vierde editie. 60 wijnboeren uit heel Europa laten hun mooiste wijnen proeven!

Over twee weken: de vierde editie van Amsterdams natuurwijnfestival VI.NO.SO

Ruim 60 wijnboeren uit heel Europa laten hun mooiste natuurwijnen proeven

Amsterdam, 15 mei 2023 – Na drie succesvolle, uitverkochte edities is natuurwijnfestival VI.NO.SO ook dit jaar weer terug, op zondag 28 mei: 60 natuurwijnboeren uit alle windstreken van Europa laten hun wijnen proeven (en een Nederlandse ciderij hun ciders), net als vorig jaar in restaurant Hotel de Goudfazant en bioscoop en petite restaurant FC Hyena aan de oever van het IJ in Amsterdam Noord. De locaties dragen ook direct zorg voor de hongerige bezoeker, met heerlijke bites uit de houtgestookte steenoven en andere lekkere hapjes.

Natuurwijnen zijn wijnen afkomstig uit gezonde, onbespoten wijngaarden. Gemaakt van druiven en niets anders: spontane vergisting en zonder toevoegingen en onnodige behandelingen. Aan de wijnen is geen (of slechts zeer minimaal) sulfiet toegevoegd. Bezoekers krijgen een proefglas als entreebewijs waarmee zij kunnen proeven en vergelijken. Helemaal ondersteboven van een wijn? Dan drink je die gezellig verder aan de bar. Ook zullen enkele delicatessen te bestellen zijn, zoals oesters en kaas.

Het succes van het festival ligt in lijn met de flinke opmars van natuurwijnen. Bewuster en gezonder eten en drinken wordt steeds populairder en we merken dat meer en meer wijnbars en restaurants uit diverse segmenten niet achter willen blijven. Om ook de consument te verleiden voor deze wijn, in haar meest pure vorm, organiseren wij VI.NO.SO. We hopen dat bezoekers op een laagdrempelige manier kunnen ontdekken wat zij lekker vinden binnen de wereld van natuurwijnen.

Info & tickets
VI.NO.SO vindt plaats bij Hotel de Goudfazant en FC Hyena, Aambeeldstraat 24/30 in Amsterdam Noord, en opent haar deuren van 12.00 tot 18.00 uur. Tickets om naar hartenlust te kunnen proeven, kosten 18,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.vinoso.nl. Op de website staan ook alle aanwezige wijnboeren vermeld. Bij de ingang krijgen bezoekers een gratis proefglas als entreebewijs. Op Facebook en Instagram worden regelmatig updates over het programma gedeeld.