Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NL-Alert test

NOORD - De overheid zal op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uitzenden. Hierdoor ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming. Inmiddels ontvangen bijna 9 op de 10 Noord-Hollanders van 12 jaar en ouder het NL-Alert testbericht.1

Op de eerste maandag in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. In het testbericht staat duidelijk dat het om een test gaat. Je hoeft dus niets te doen. Het testbericht ziet er zo uit:

“NL-Alert 05-06-2023 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english" 

NL-Alert noodsituatie 

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert bij een noodsituatie. Ontvang je een NL-Alert? Lees dan meteen het bericht en volg de instructies op. Het is ook belangrijk om anderen te informeren.