Beeld uit de wedstrijd.
Beeld uit de wedstrijd. (Foto: Aangeleverd)

Heren Landslake Lions verliezen thuis van koploper

LANDSMEER - Het is de Heren van Landslake Lions niet gelukt om de tussentijdse competitiebreak van vijf weken op te luisteren met een overwinning. Tegen koploper en naamgenoot The Lions uit Zandvoort werd met 48-61 verloren.

Bij Landslake ontbraken vier potentiƫle basisspelers wegens blessures en vakantie. Met name lengte en kracht onder het bord werden nodig gemist waardoor vooraf al werd verwacht dat het een moeilijke avond zou worden. Bij Landslake maakte talent Liam Rosenberg uit de U18 zijn debuut.

Coach Harry Duikers startte de wedstrijd in een zone-verdediging, een recept dat in de uitwedstrijd goed had gewerkt. Landslake verdedigde fel en nam via vijf punten van Thijn Zevenhek de leiding in de wedstrijd, 6-5. Daarna was het Zandvoort dat via drie rake driepunters en veel aanvallende rebounds de leiding overnam en de score gestaag uitbouwde. Bij rust was het verschil opgelopen tot zestien punten, 24-40.

Na rust liet Landslake de zone-verdediging voor wat het was en schakelde over naar man-to-man. Scorend was het Ivar Kroon dat de ploeg uit Landsmeer het derde kwart op sleeptouw nam, maar het lukte Landslake niet om dichterbij te komen. In het vierde kwart bleven beide teams scores uitwisselen en de tweede helft werd zelfs nog gewonnen door de ploeg uit Landsmeer (24-21). Uiteindelijk was het niet genoeg voor de eindoverwinning.

Topscorers: Thijn Zevenhek (15), Ivar Kroon (10) en Arthur Zondervan (10). Volgende week spelen de Heren uit om 14.00 uur in Amsterdam tegen BV Amsterdam.