Taurus.
Taurus. (Foto: Sonja Duba)

'Taurus de kat is ons kind'

OOSTZAAN - Vroeger was hij een kater, maar dat doet er niet toe. Ik ben inmiddels zesentachtig en samen met Taurus voelt het als 'mannen onder elkaar'.

Taurus is niet van 'pss... psss…pssss….' Als ik hem nodig heb, fluit ik. En al is hij aan de banjer door Oostzaan, hij komt meteen. ‘s Nachts is Taurus altijd buiten, dan zit hij achter de vrouwtjes aan. Dat denk ik wel. 

En hij deelt het oude kippenhok met de buurkatten. Het deurtje staat op een kier, want kippen hebben we niet meer, maar wel muizen.


‘s Ochtends vroeg komt Taurus van buiten naar binnen om te eten en dan neemt hij altijd eerst, met zijn tong, een paar nipjes regenwater uit de emmer. Die staat altijd klaar voor de plee, want we zijn zuinig met water. 


Taurus houdt van 'ruig' en daarom ligt hij graag op de kokosmat. En als hij in de rui is, doet mijn vrouw zijn rug met de harde borstel. Dan knort hij van genoegen en wil steeds nog een keer. 

Hij heeft een lekkere, dikke vacht en wordt vaak geaaid en gekriebeld.

Als we weg zijn, gaat hij breeduit op de tafel liggen. Hij weet dat het niet mag, maar daarom doet hij het juist. Uit protest!


Taurus betekent 'Stier'. We hebben hem zo genoemd omdat dat zijn sterrenbeeld is. Maar eigenlijk is hij nu 'Os'!

Taurus is een echte mensenkat. Wij zijn dol op hem. Hij is ons kind, en dat is-ie!


Sonja Duba