Film 'The Social Network' in kerk

OOSTZAAN - Het filmseizoen van de Grote Kerk loopt alweer ten einde. Omdat de dagen lengen is het licht dat ’s avonds door de mooie glas-in-loodraampjes binnenvalt, tamelijk hinderlijk voor het bekijken van een film. Daarom wordt op zaterdag 18 maart de laatste film van dit seizoen georganiseerd, waar dan ook een bijzonder cachet aan gegeven wordt. Start 20.00 uur.

De film is getiteld 'The Social Network' en gaat over een student die samen met zijn kamergenoot een blog gaat schrijven over zijn ex-vriendin. In een baldadige bui gebeurt er iets wat grote gevolgen heeft voor het netwerk van zijn universiteit, de creatie van het grootste sociale media-platform ooit: Facebook. Een film, die volgens recensies 'waanzinnige cinematografische meesterwerken' vertoont. 

Voorafgaand aan de film houdt Doortje Lenders een voorbespreking. Doortje studeerde kunstmatige intelligentie en filosofie en schrijft regelmatig in landelijke dagbladen over de maatschappelijke en culturele invloed van nieuwe technologie. De rol van kunstmatige intelligentie in verband met sociale media is een nauwlettend hedendaags vraagstuk en één van de onderwerpen.

Dat dit voorlopig de laatste keer is dat de kerk wordt omgedoopt tot filmhuis, hoeft niemand te betreuren, want er komen ook dit jaar weer zeer waardige avonden voor in de plaats.  

Kosten: € 5,00. Aanmelden: www.grotekerkontmoetoostzaan.nl. Bij binnenkomst worden ook tickets verkocht.

Barbara van Wijk