Veel reacties op artikel klokkenmaker

OOSTZAAN - Zoals het klokje thuis tikt…. Twee weken geleden plaatste Kompas nietsvermoedend een artikel over Piet Heijmering, een Oostzaanse inwoner die een bijzondere hobby heeft: klokken opknappen. Hoe ouder de klok is, des te interessanter Piet dat vindt en als ze niet meer lopen worden ze voor Piet helemaal een uitdaging. Zo stond het in Kompas.

Nou! Dat hebben Piet en Wil geweten. De telefoon rinkelde daarna regelmatig in Huize Heijmering, want er blijken aardig wat klokken in Oostzaan niet meer te tikken. Ook bij de redactie van het Kompas kwamen reacties binnen. 

Klokken zijn vaak heel dierbare herinneringen aan overleden ouders of grootouders, of herinneringen aan de jeugdjaren, want een klok is altijd al een centraal punt in huis geweest, die altijd op je netvlies zal blijven. 

Piet begrijpt dat en wil graag iedereen blij maken met dat stukje waardevolle nostalgie en dus staan er nu stolpklokken, staande klokken, hangklokken en dergelijke te wachten op liefdevolle aandacht van Piet. Bij één klok ontbrak een klepel, maar geen nood: Piet heeft al een nieuwe klepel gemaakt! “Maar nu ga ik voorlopig even gezellig met Wil op vakantie”, zegt hij. “Als we weer terug zijn, ga ik met frisse moed beginnen met deze schone taak.”

Wil doet de administratie, ze noteert alles netjes en na terugkomst zal in menig Oostzaanse huiskamer weer gezellig klokgeluid te horen zijn.


Barbara van Wijk