In De Ark kunnen bewoners terecht voor het inloopspreekuur of gewoon voor een praatje.
In De Ark kunnen bewoners terecht voor het inloopspreekuur of gewoon voor een praatje. (Foto: Brandeisfotografie) )

Cursus Buurthulp in Slotervaart

Nieuws

NIEUW-WEST - Buurthulp Nieuw-West begint In juni met een nieuwe cursus Buurthulp. Buurthulp is vooral actief in Slotervaart maar neemt ook hulpvragen aan uit andere buurten in stadsdeel Nieuw-West.

De hulpvragen die binnenkomen zijn heel divers. Soms wordt er gevraagd om een maatje voor sociaal contact, maar vaak zijn de hulpvragen heel praktisch zoals boodschappen doen, kleine klusjes in en om het huis, een tuintje opknappen enzovoort.

Basiscursus

Voor buurtbewoners die actief zijn als vrijwilliger of wellicht vrijwilligerswerk willen gaan doen, biedt de organisatie de gratis basiscursus Buurthulp aan. Tijdens vier bijeenkomsten wordt kennis gemaakt met Buurthulp en de presentiebenadering. Daarnaast wordt geoefend met vaardigheden die belangrijk zijn in het werk als vrijwilliger zoals luisteren zonder oordeel, verder komen in gesprek en het bewaken van de eigen grenzen.

De bijeenkomsten zijn op maandag 5, 12, 19 en 26 juni van 19.30 tot 21.30 uur. en worden gegeven in de Van Ollefenstraat 9. Aanmelden kan via Ditta: info@buurthulpnieuwwest.nl of 06 51091058.

Inloopspreekuur Buurthulp

Elke woensdagmiddag zijn buurtbewoners met en zonder afspraak welkom tijdens het Buurthulp inloopspreekuur van 13.30 tot 15.30 uur in de Ark. Er zijn vrijwilligers aanwezig die helpen met vragen op het gebied van post en administratie. Ook kunnen bewoners er terecht voor een kopje koffie en een praatje.

Locatie: van Ollefenstraat 9.