Xenios Heren 1 bekroond.
Xenios Heren 1 bekroond. (Foto: aangeleverd)

Xenios Heren 1 bekroond tot kampioenen van de overgangsklasse

NIEUW-WEST - In een adembenemende wedstrijd hebben de heren 1 van Xenios, onder leiding van trainercoach Basten Pels, hun kampioenschap in de overgangsklasse veiliggesteld. Ze behaalden vandaag een klinkende 3-2 overwinning op Berkel en Rodenrijs, op dat moment negende in de competitie. Nadat Xenios heren 1 vijf jaar geleden promoveerde naar de overgangsklasse wacht het team volgend jaar de promotieklasse. Het team schrijft hiermee clubhistorie.

Xenios heren 1, het eerste kwartier nog gespannen, kwam steeds beter in hun spel en met twee goed geplaatste strafcorners en een veldgoal bouwden ze een voorsprong van 3-0 op. Berkel en Rodenrijs liet hun vechtlust echter zien en scoorde twee doelpunten in de tweede helft van de waardoor de spanning tot de laatste minuten van de wedstrijd bleef hangen.

Overwinning

Ondanks de late opleving van Berkel en Rodenrijs, toonde Xenios veerkracht en hield hun voorsprong vast tot het eindsignaal, waardoor ze de overwinning en het kampioenschap in de overgangsklasse verzilverden. Het team werd toegejuicht door het in groten getale aanwezige publiek van de thuisploeg. Na afloop vloeide de champagne rijkelijk en mooie woorden werden gesproken door oa voorzitter Robert Das.

De overwinning van Xenios Heren 1 en de stap naar de promotieklassen markeert een mijlpaal voor de club.