Buitenspelen in vernieuwde speeltuinen.
Buitenspelen in vernieuwde speeltuinen. (Foto: Gemeente Amsterdam)

Flinke opknapbeurten voor Amsterdamse speeltuinen

Nieuws

AMSTERDAM – Er moet meer buiten worden gespeeld vindt de Gemeente Amsterdam. Daarom worden 40 speeltuinen volledig opgeknapt of opnieuw aangelegd.

Steeds meer kinderen spelen binnen en ook oudere Amsterdammers zitten te veel, daarom is het tijd voor verandering. Er zijn extra investeringen gedaan in Noord, Zuidoost en Nieuw-West omdat uit onderzoek bleek dat de kinderen en jongeren in deze delen van de stad minder bewegen dan in andere delen.

Sportsubsidies

Naast buitenspelen, besteedt de gemeente aandacht aan sport. Sportverenigingen hebben extra subsidie gekregen voor bijvoorbeeld een workshop financiën of het inhuren van een interim manager. Met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Stadspas realiseert de gemeente lidmaatschappen voor kinderen uit gezinnen die hier niet de financiële middelen voor hebben, zodat ook zij gezond bezig kunnen zijn met sport en spel.

Zwemveiligheid

In een land wat omringd is door water, is zwemvaardigheid essentieel. Ieder kind moet kunnen zwemmen en zichzelf kunnen redden in het water. Met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur hebben 9.500 kinderen in 2022 zwemlessen kunnen volgen. Om dit jaar nog meer kinderen te kunnen leren zwemmen, opent in het Flevoparkbad dit jaar een nieuw bad.