Beleef de wilde flora en fauna van De Bretten.
Beleef de wilde flora en fauna van De Bretten. (Foto: Adobe Stock)

Op ontdekkingsreis in natuurgebied De Bretten

NIEUW-WEST - Op ontdekkingsreis met het gratis luisterverhaal over natuurgebied De Bretten, luister naar de avonturen van de jonge Dries in de stadswildernis waar hij ongelooflijke dingen tegenkomt.

Op een speelse manier worden kinderen in De Bretten getrokken om de wilde flora en fauna te beleven! Het is een plek waar vossen zijn en nog veel meer bijzondere dieren en planten een plek hebben gevonden. Zoals de boommarter en de blauwborst. Ook kan je lekker dwalen tussen metershoge bramenstruiken. Het verhaal is overal gratis te beluisteren, wandelend in De Bretten of thuis op de bank. Via Vimeo, Spotify en Soundcloud.

Prijsvraag

Is je kind jonger dan 14 jaar? Laat je kind dan meedoen aan De Bretten-prijsvraag om een kans te maken op een leuk prijspakket. Geef antwoord op deze vragen:

- Met wie gaat Dries midden in de nacht op stap?
- Waarom heeft Dries geen zin om met blote voeten door het gras te lopen?
- Wat is de naam van de pratende kikker?
- Wat doet de vlinder om Dries te troosten?
- Welk dier is een goede rapper-zanger?


Mail de antwoorden, de naam van de leeftijd van het kind voor 1 juli naar debretten@amsterdam.nl.

Wat is er te winnen?

Het prijspakket bestaat uit een verrassing plus een dier uit De Bretten als knuffel. En je kind krijgt de eer om op zaterdag 8 juli samen met de dagelijks bestuurder het lint door te knippen om de vernieuwde speeltuin in De Bretten te openen. Uit de juiste antwoorden wordt één winnaar geloot. De winnaar ontvangt op 4 juli bericht per mail met meer informatie over de opening van de vernieuwde speeltuin in De Bretten.