OBA in juni: bomvolle en veelzijdige programmering voor alle leeftijden

Jaarlijks worden er bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam meer dan 6000 evenementen, cursussen, workshops en activiteiten georganiseerd door de 28 vestigingen in de stad. 

Activiteit | | 0 - 6 jaar zaterdag 3 juni 

BoekStart zal samen met bibliotheken voor de derde keer een landelijke BoekStartdag houden. De BoekStartdag is bedoeld om de allerkleinsten kennis te maken met de bibliotheek. Ook de OBA doet hier aan mee met een rijk programma. Zo ontvangen kinderen tot 2 jaar oud bij het afsluiten van een gratis lidmaatschap het landelijke ‘BoekStartkoffertje' met twee voorleesboekjes, een boekenlegger en handige voorleestips. Daarnaast worden er, in samenwerking met MEMO Cultuur, op verschillende vestigingen diverse muzikale familieactiviteiten georganiseerd voor kinderen tot 6 jaar.

Literaire filmavond | | Volwassenen 6 juni | 

In OBA Oosterdok - OBA Theater bespreekt in de talkshow Cinema Literair filmcriticus Gawie Keyser maandelijks met wisselende gasten een literair boek en bijbehorende film, die daarna in zijn geheel wordt vertoond in het OBA Theater. Dit keer staat 'The Firm centraal. In deze filmthriller voegt de jonge advocaat Mitch McDeere (een rol van Tom Cruise) zich bij een advocatenkantoor met een duister geheim. Gawie bespreekt samen met Stine Jensen de spannende materie van dit verhaal.