Lydia voor twee van haar werken.
Lydia voor twee van haar werken. (Foto: aangeleverd)

Solo-expositie ‘Ik Vertrek in Dorpshuis Badhoevedorp

Algemeen

BADHOEVDORP - Onder de titel ‘Ik vertrek’ exposeert beeldend kunstenaar Lidia Verschoor uit Zwanenburg tot en met zondag 5 maart in Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis aan de Snelliuslaan.

Saskia Vreeswijk

De feestelijke opening werd door Ingrid Henkemans, voorzitter van de Stichting Galerie Kunst 2001, gedaan. “Lidia komt voort uit onze eigen gelederen, want zij is vrijwilliger bij onze stichting”, zo sprak Henkemans. Op haar vraag waar ze naar vertrekt, antwoordt Lida: “Frankrijk.” Maar volgens Henkemans is er geen enkele overeenkomst met het gelijknamige programma dat op NPO1 wordt uitgezonden, waarin mensen onvoorbereid, met te weinig budget, de taal niet sprekend, naar een ander land vertrekken. “Deze tentoonstelling is bedoeld om de boel op te ruimen, dus koop allemaal dan kan zij zo snel mogelijk vertrekken. Lidia, ik feliciteer je met deze mooie tentoonstelling en verklaar deze voor geopend. Ik hoop dat jullie allemaal met iets moois van Lidia naar huis gaan”, zo besloot Henkemans.

Diverse kunstvormen

Deze veelzijdige kunstenares toont kleurrijke schilderijen, grafiek, etsen, mixed media, mixed techniques, objecten, plastieken en sieraden in de hoop dat deze interessante en zeer scherp geprijsde kunstwerken hun weg vinden naar de liefhebbers. Het leven van Lidia stond en staat nog steeds in het teken van kunst. In haar atelier in Zwanenburg aan de Ringvaart is een overweldigende hoeveelheid kunst aanwezig in vrijwel alle denkbare vormen en gemaakt met uiteenlopende technieken.

In deze solotentoonstelling is haar leven vol kleur onmiddellijk en onherroepelijk zichtbaar.