Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Tweede elektriciteitsstation aan de Anderlechtlaan

Algemeen

NIEUW-WEST - Er komt een nieuw elektriciteitsstation; Nieuwe Meer II, naast het bestaande station aan de Anderlechtlaan. Het elektriciteitsstation Nieuwe Meer II levert voor een groot deel stroom aan Nieuw-West en omgeving. 

Er wordt in de toekomst steeds mee stroom gebruik. Daarom wordt het stroomnet de komende jaren uitgebreid. Dit station moet daardoor, samen met andere elektriciteitsstations, ook worden uitgebreid. Zonder deze uitbreiding zijn (nieuwe) wijken van Amsterdam in de toekomst niet verzekerd van stroom.

Uitbreiding

Het gaat bij de uitbreiding in totaal om drie nieuwe gebouwen. Het terrein eromheen wordt ook opnieuw ingericht en er wordt aan de zuidkant een nieuwe weg gemaakt. Het terrein ligt dichtbij de Oeverlanden. Er komt daarom veel groen aan en rond gebouwen, zodat het past bij de groene omgeving. De eisen die aan de gebouwen en inrichting van het terrein worden gesteld staan in het Ruimtelijk Programma van Eisen dat onderdeel is van het bestemmingsplan Nieuwe Meer II dat in januari is vastgesteld en vanaf 23 maart geldt.

Ontwerp

In de komende maanden werken Liander en TenneT aan een ontwerp van de gebouwen en de inrichting van het terrein. Er wordt nog een inloopavond gehouden waar op het ontwerp kan worden gereageerd. Liander en TenneT maken nog bekend wanneer de inloop wordt gehouden.

Meer informatie hierover is te vinden op: www.liander.nl/nieuwemeer. Liander en TenneT nemen de reacties op het ontwerp mee in een definitief ontwerp. Dit ontwerp moet voldoen aan het Ruimtelijk Programma van Eisen, voordat een omgevingsvergunning voor de bouw van de gebouwen kan worden aangevraagd.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan kan tot 22 maart worden bekeken op het Stadsloket Centrum en Stadsloket Nieuw Westonline op ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan geldt vanaf 23 maart 2023, als de beroepstermijn van 6 weken is verlopen. Er kan in beroep worden gegaan via: officielebekendmakingen.nl.