De KLM Urban Trail.
De KLM Urban Trail. (Foto: Luka de Kruijf)

Nieuw parcours van de KLM Urban Trail toont de leukste plekjes van Amsterdam-West

Algemeen

AMSTERDAM - Hardlopen langs de augurken en uitjes van Kesbeke en gaan als de brandweer bij de doorkomst in Kazerne Teunis. Tijdens de KLM Urban Trail Amsterdam ontdekken deelnemers al hardlopend vijftien bijzondere locaties.

Tijdens de KLM Urban Trail Amsterdam wordt de stad hardlopend ontdekt; rennen langs en door plekken waar je anders niet komt. Voor de aankomende editie op zondag 19 maart heeft de organisatie een gloednieuw parcours in stadsdeel West bekend gemaakt. De start-finish locatie is hetzelfde gebleven, net als vorig jaar starten en finishen deelnemers in het indrukwekkende pand van de Centrale Markthallen.

Ontdekkingstocht

De routes en bezienswaardigheden onderweg zijn compleet vernieuwd. Deelnemers kunnen kiezen voor een korte route van zes kilometer of een lange route van twaalf kilometer. Onderweg maken onder andere Brandweer Kazerne Teunis, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Brouwerij De Prael Houthavens en Museum het Schip deel uit het van het parcours. “Bijna alle locaties doen dit jaar voor het eerst mee. Zo wordt het een bijzondere ontdekkingstocht voor iedereen.“ vertelt organisator Joris van Veen enthousiast.

Een compleet overzicht van het parcours en de 15 deelnemende locaties is te vinden op: www.amsterdamurbantrail.nl/parcours-en-locaties.

Toegankelijk

Met een korte route van ongeveer zes kilometer en een lange route van ongeveer twaalf kilometer is de KLM Urban Trail Amsterdam zeer toegankelijk. “Je hoeft geen fervent hardloper te zijn. Bij deze avontuurlijke run gaat het echt om plezier maken.” besluit van Veen. De KLM Urban Trail is geen wedstrijd en er is ook geen tijdsregistratie. Deelnemers krijgen onderweg voldoende tijd om te genieten en foto’s te maken van de bezienswaardigheden.

Inschrijven voor de KLM Urban Trail Amsterdam op zondag 19 maart is nog mogelijk. Kijk op www.amsterdamurbantrail.nl voor meer informatie.


Het parcours.