Theatergroep Radost.
Theatergroep Radost. (Foto: aangeleverd)

Theatergroep Radost bij Zondagmiddagpodium in Badhoevedorp

Algemeen

BADHOEVEDORP - Theatergroep Radost, wat vreugde in het Slavisch betekent, treedt zondag 5 maart om 14.00 uur op  in het Dorpshuis in het kader van het Zondagmiddagpodium.

Deze theatergroep bestaat sinds 1973. De groep amateurdansers is geïnteresseerd in dans, zang en muziek vanuit de gehele wereld. Het op theatrale wijze uitdragen van traditioneel cultuurgoed inclusief het plezier dat zij hier zelf aan beleven en het introduceren van in Nederland minder bekende dansstijlen staan hierbij voorop. De groep bestaat sinds 1983 onder leiding van Jan Knoppers. 

Repertoire

Het repertoire van de groep bestaat uit choreografieën vanuit vele delen van de wereld, waaronder Nederland, Argentinië, Armenië, Bosnië, China, Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland, Engeland, de Filippijnen, Georgië, Hongarije, Ierland, India, Indonesië (Bali, Aceh), Macedonië, Korea, Kroatië, Mexico, de Molukken, Mongolië, Latijns-Amerika, Oezbekistan, Scandinavië, Siberië, Tajikistan, Thailand en Tsjechië. Radost is er op gericht vernieuwend bezig te zijn met volksdansvormen in het theater.

Graag geziene gast 

Al meer dan 45 jaar is Radost een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Ook de kostuums ontbreken niet bij de verscheidenheid aan dansen. Deze middag presenteert de Delftse theatergroep Radost een kleurrijke staalkaart van muziek, zang en dans uit alle windstreken.

Kaartje

Een kaartje kost vijf euro, inclusief een kopje koffie of thee, zolang de voorraad strekt, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op tel. 023 569 8873. Of stuur een e-mail voor vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.