Harry en Rie hebben veel dingen samen gedaan.
Harry en Rie hebben veel dingen samen gedaan. (Foto: aangeleverd)

Echtpaar Trauschke 60 jaar getrouwd

Algemeen

BADHOEVEDORP/NIEUW-WEST - Zestig jaar geleden, op 26 februari 1963, stonden Harry en Rie Trauschke voor de trouwambtenaar in het oude stadhuis op de Oudezijds Voorburgwal. Het was in alle opzichten een bijzondere dag: gevoelstemperatuur min zeven graden en de verkeerspolitie collega’s van Rie die in vol ornaat en al fluitend het huwelijk na afloop bezegelde. 

Na haar trouwen was Rie verplicht te stoppen met werken en ging Harry voor zichzelf werken als tv-monteur. Hierna is hij in 1965 gestart met de winkel Televersum in Osdorp. In eerste instantie op de Simonskerkestraat met de verkoop van radio’s en tv, ook beroemd vanwege de jaarlijkse uitverkoop waar mensen de nacht voor de winkeldeur doorbrachten om zo een goedkope tv te kunnen aanschaffen. Later ging Harry over op elektronica onderdelen en verhuisde Televersum naar Tussen Meer in Osdorp, waar deze tot nu toe nog steeds zit en gerund wordt door zoon Harry.

Actief

Harry en Rie hebben veel dingen samen gedaan, zowel zakelijk, zoals in de winkel staan, als hobbymatig zoals bridgen, rock en roll dansen. Rie is na haar pensioen ook nog vele jaren actief geweest als vrijwilliger bij Verzorgingshuis de Riekerhof in Slotervaart.

Inmiddels genieten Harry en Rie heerlijk van hun pensioen in Badhoevedorp en hebben ze afgelopen zondag met vrienden en familie hun 60-jarig huwelijk gevierd.