Toen ik je zag.
Toen ik je zag. (Foto: Studio Loerijzer BV)

Films te zien bij Cinema De Vlugt en benefiet voor Turkije en Syrië

Algemeen

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje.

Woensdag 1 maart | voorpremière The Blue Caftan

In samenwerking met Cineville organiseert Cinema De Vlugt de voorpremière van The Blue Caftan. De voorpremière dient als de afsluiter van het programma Traditie & Taboe: het Marokko van Maryam Touzani dat vanaf 23 februari bij Cinema De Vlugt heeft gedraaid. Als regisseur, actrice en screenwriter laat Touzani eeuwenoude tradities hand in hand met taboedoorbrekende thema’s schitteren op het witte doek. Hiermee schijnt zij een intiem licht op de rijke gelaagdheid van de Marokkaanse samenleving. In The Blue Caftan toont regisseur Maryam Touzani dat liefde verschillende vormen kan aannemen. Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen ervoor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen. Dit filmpareltje wordt op woensdag 1 maart ingeleid door Soumaya Bazi, schrijver, presentator en filmmaker uit Amsterdam Nieuw-West. Tickets zijn reeds verkrijgbaar via www.cinemadevlugt.nl.

Première vanaf 2 maart | Creed III

?Nadat hij de bokswereld heeft gedomineerd, is het Adonis Creed zowel (Michael B. Jordan) in zijn carrière als in zijn gezinsleven voor de wind gegaan. Wanneer jeugdvriend en voormalig bokstalent Damian (Jonathan Majors) weer opduikt na een lange gevangenisstraf, wil die graag bewijzen dat hij een kans verdient in de ring. De confrontatie tussen de voormalige vrienden is meer dan alleen een bokspartij. Om de rekening te vereffenen moet Adonis zijn toekomst op het spel zetten om het op te nemen tegen Damian, een bokser die niets te verliezen heeft.


Creed III. (Foto: Ser Baffo)

Première vanaf 2 maart | Toen ik je zag

Naar de bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar man Antonie Kamerling. Acteurskoppel Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert-Jan Weeber) leidt op het eerste oog een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere fantastische rol aangeboden, wonen met hun kinderen op een idyllische boerderij en zijn nog altijd stralend verliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten.

Zondag 5 maart | Benefiet voor Turkije en Syrië | NaSreddin Hoca Zaman Yolcusu | Sevda Mecburi IStikamet | Snow and the bear

In navolging van de ramp in Turkije en Syrië, organiseert Cinema De Vlugt een benefiet op zondag 5 maart waarbij alle filmopbrengsten naar Giro555 gaan. Kortom, een filmbezoek staat gelijk aan een donatie aan Giro555. De magische kinderfilm Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu die al garant stond voor vele uitverkochte vertoningen, staat als eerste op het programma om 16:30 uur. Vervolgens om 18:30 uur is het tijd voor het mooie Sevda Mecburi Istikamet waarin een bekende acteur op leeftijd de relatie met zijn autistische dochter probeert te herstellen na het overlijden van haar moeder. Het benefietprogramma wordt om 20.45 uur afgesloten met Snow and the Bear, een beklemmend moordmysterie in de besneeuwde gebergten van Oost-Turkije. 

Voorjaarsvakantie in de pop-up filmzaal | Soof 3 // Decision To Leave // Everything, Everywhere All At Once // Boiling Point // Knor // Totem // Holy Spider // De Tatta’s

Deze week in de pop-up zaal Soof 3, Decision to Leave en de terugkeer van het voor 11 Oscars genomineerde Everything Everywhere All at Once. Soof 3 was vorig jaar een van de best bezochte films in de Nederlandse bioscopen. Soof heeft in het derde deel van deze heerlijke filmreeks dan eindelijk haar leven op de rit. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter aan om haar kop in het zand te steken. In het Zuid-Koreaanse Decision to Leave van meesterregisseur Park Chan-Wook (Oldboy, The Handmaiden) onderzoekt een detective een moordzaak. 

Kaarten via: https://www.cinemadevlugt.nl/.