Kinderen kunnen deze zomer op ontdekkingsreis in De Heimanshof.
Kinderen kunnen deze zomer op ontdekkingsreis in De Heimanshof. (Foto: aangeleverd)

Struinkids moestuinseizoen gaat open

Algemeen

HOOFDDORP - Op woensdag 29 maart start een spannende ontdekkingsreis door de natuur in De Heimanshof. Dan begint het Struinkids-moestuinseizoen waar kinderen spelenderwijs leren zelf groenten te  zaaien of te planten, te verzorgen en te oogsten en daarna lekker op eten.

Ze gaan ook zelf op onderzoek uit. Hoe groeit een aardappel eigenlijk? Hoe leven vogels? Hoe maken bijen honing? Wat leeft er allemaal in de sloot?

Lekker eten maken

Kinderen tussen de 9 en 11 jaar kunnen lid worden van de Struinkids die op woensdag van 14.30 tot 16.00 uur tuinieren. Iedere Struinkid krijgt een eigen tuintje, uitleg, zaadjes en plantjes en mag zijn oogst mee naar huis nemen. Bij de Struinkids leren kinderen ook hoe ze van groenten lekker eten kunnen maken, zoals pompoensoep en courgettekoekjes. Na het tuinieren kan er gespeeld in de spannende natuurontdektuin.

Hertensafari

De Struinkids gaan ook op onderzoek uit buiten de tuin. Bijvoorbeeld op hertensafari in de Waterleidingduinen. Kinderen die tuinieren niet zo leuk vinden, maar wel op avontuur willen, kunnen ook lid worden van de Struinkids.

Het lidmaatschap is 25 euro voor een heel jaar dat loopt van 29 maart tot eind oktober. Voor meer informatie of aanmelding: Ans Röling: ans@deheimanshof.nl, tel. 06 20002896 en op www.deheimanshof.nl/jeugd.

.