Er wordt weer veel publiek verwacht.
Er wordt weer veel publiek verwacht. (Foto: aangeleverd)

Trilveen Festival voor blaasorkesten in Den Ilp

Nieuws

DEN ILP - Wereldkampioen Fanfare De Eendracht verzorgt op zaterdag 13 mei voor de vierde keer het Trilveen Festival. Dat vindt van 15.00 tot 22.00 uur plaats in Dorpshuis De Wije Ilp.

Het Trilveen Festival is een muziekfestival voor fanfares, harmonieën en brassbands. Een initiatief van Fanfare De Eendracht met als doel om liefhebbers en muzikanten in een ontspannen setting te laten genieten van prachtige blaasmuziek.

De Eendracht is ontzettend blij met het aantal deelnemers dit jaar. Grotendeels gaat het om orkesten uit de regio. Extra bijzonder is de deelname van de ‘internationale’ gast Harmonieorkest Neanias uit Beverlo in België.

De zeven deelnemende orkesten zijn Brassband Eensgezindheid Wormer, Fanfarecorps Zuiderwoude, Muziekvereniging Eensgezindheid Egmond-Binnen, Fanfare Wilhelmina Volendam, Saens Harmonie Orkest – Assendelft, Harmonieorkest Neanias Beverlo (België) en Fanfare De Eendracht Den Ilp.

De orkesten doen er alles aan om met een kort en toegankelijk programma het beste van zichzelf te laten horen. Voor het publiek is het dé gelegenheid om vanaf 15.00 uur zoveel orkesten kort achter elkaar te kunnen beluisteren. Extra aantrekkelijk is wellicht de ‘ontspannen setting’ van het festival. De orkesten worden niet beoordeeld en het publiek kan gewoon met een hapje en drankje in de zaal genieten van mooie muziek. 

Organisator Fanfare De Eendracht sluit ’s avonds het Trilveen Festival af met een spetterend concert. Vorig jaar werd De Eendracht onder leiding van Marcel Visser Wereldkampioen Fanfare in de 1e divisie op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Eerder won het orkest uit Den Ilp drie keer het nationale kampioenschap op het hoogste niveau.

De Eendracht doet zelf ook mee.