De Vissenloop trekt wandelaars uit de wijde omgeving.
De Vissenloop trekt wandelaars uit de wijde omgeving. (Foto: aangeleverd)

Vissenloop voor goede doel trekt wandelaars uit hele regio

Nieuws

REGIO - Het is inmiddels een wandelevenement dat over de gemeentegrenzen waar het wordt gehouden bekendheid heeft gekregen: de Vissenloop voor het goede doel. Op zaterdag 3 juni staat het op de agenda, de Vissenloop IJmuiden. Een wandelevenement dat niet alleen gezellig, sportief en gezond is, maar waar je ook nog direct een goed doel steunt. Want de hele opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. 

Het evenement wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en de commissie hoopt het recordbedrag van vorig jaar, € 100.000, -, te overtreffen. En dat kan uiteraard enkel met een grote groep wandelaars.

Verschillende afstanden

De Vissenloop kent zeven verschillende afstanden. Dus voor ieder wat wils. Of je nu voor een grote wandeltocht als de Nijmeegse Vierdaagse oefent, of je nu met je vrienden gezellig wil wandelen of juist met je kinderen? Er is een geschikte afstand. De kortste is 5 kilometer en de langste is 40 kilometer. Alle afstanden starten en eindigen op Plein 1945 waar een groot feest is met muziek en andere activiteiten en waar de wandelaars na afloop natuurlijk worden getrakteerd op een gebakken visje. De 5 km-route kan ook met scootmobielen, rolstoelen, kinderwagens en buggy’s afgelegd worden. Daar waar het voor rollend materieel lastiger is, worden omleidingen aangegeven. Op de 5, 10 en 15 km mogen ook honden meewandelen.

Meedoen werkt verbindend én verbroedert

Fred van Dam, voorzitter van de Vissenlooporganisatie: “Meedoen aan de Vissenloop werkt verbindend en het verbroedert. Het is heel gezellig en natuurlijk is het gezond. Bovendien steun je ook nog eens KWF als je meeloopt. Er is nog steeds heel veel onderzoek nodig in de strijd tegen kanker. Deze vreselijke ziekte ontwricht je eigen leven. En ook het leven van je familie en vrienden die je bijstaan. En één op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Dus samen vechten we tegen kanker, voor het leven. Tijdens de Vissenloop doen we dat door te wandelen. Inmiddels is het evenement ook over de gemeentegrenzen bekend. Meer dan de helft van de deelnemers komt van buiten Velsen.”

Inschrijven

Inschrijven kan via www.vissenloop.nl. Als je graag met een bedrijf, vereniging of organisatie wil mee lopen dan kan dat ook. Opgeven kan via de sponsorcommissie, zie daarvoor ook de website.

Steun het KWF en loop mee.