De felicitaties van de burgemeester.
De felicitaties van de burgemeester. (Foto: Barbara van Wijk)

‘Hij had zulke leuke krulletjes’

Nieuws

OOSTZAAN - Maar liefst zeventig jaar geleden kregen Willy Keijzer en Goos Vonk verkering met elkaar. “Hij had zulke leuke krulletjes”, zegt Willy, die nu 86 jaar is en “Ik vond haar zo lief… en nog steeds”, zegt Goos, nu 92 jaar. Ze woonden beiden in de Kerkstraat en op 8 mei was het precies vijfenzestig jaar geleden dat ze volmondig “Ja” zeiden tegen elkaar. 

Ze kregen samen drie kinderen, één dochter en twee zonen, van wie de oudste tot hun grote verdriet is overleden. Ze genieten van vijf mooie kleinkinderen, drie achterkleinkinderen en twee op komst. Het echtpaar heeft al die jaren in Oostzaan gewoond en zou er ook niet weg willen. Goos heeft gewerkt vanaf zijn vijftiende jaar, eerst bij de Hembrug, als draaier, en in de avonduren ging hij naar school. “Dat was vroeger zo, je ging al jong aan de slag!” Later werd Goos chef van de draaierij bij de firma Meijn in Oostzaan. 

Vraag je naar hun hobby’s, dan gaan er ogen glimmen. “Heb je even…?“ grapt Willy. “Mijn hobby’s variëren van fantasiepoppen maken tot zingen bij Bel Canto. Ik ben al 25 lid van Bel Canto. Dat is toch zo’n leuke vereniging!” 

Nog steeds heeft ze daar veel plezier in. Ook was Willy zeven jaar voorzitter van de Plattelandsvrouwen en Goos was heel vaak te vinden bij de Oudheidkamer. Veel uren werden daar besteed aan de foto’s en video’s! Ook hadden ze een boot waarmee ze jarenlang door heel Nederland trokken, maar Griekenland kennen ze ook op hun duimpje, vooral de Griekse eilanden… “daar gingen we zo graag naar toe. En natuurlijk Spanje, want onze dochter heeft bij Alicante een huisje waar we graag verbleven.” 

Burgemeester Polak was zeer geïnteresseerd en genoot van de vele verhalen die loskwamen. Hij wenste het briljanten echtpaar van harte nog vele mooie jaren samen in goede gezondheid. 

Barbara van Wijk