Luna is zelfverzekerd en fotogeniek.
Luna is zelfverzekerd en fotogeniek. (Foto: Sonja Duba)

Luna is een echte hittepetit

OOSTZAAN - Als je haar parmantig voorbij ziet trippelen, begin je vanzelf te glimlachen. Want Luna is een echte hittepetit.

Alle honden uit de buurt zijn dol op haar en begroeten haar met veel gekwispel en rare sprongetjes, want ze willen allemaal bij Luna in een goed blaadje komen. Zelfs de grote eenden waggelen enthousiast naar haar toe. Maar dan wordt ze scherp en als een echte jachthond staart ze ze aan. En dat wil zeggen: 'Wegwezen, of ik ga mijn neus achterna!'


Luna is een hittepetit en ze heeft van alles wat. Op schoot zitten vind ze wel gezellig, maar haar lievelingsplekje is de vensterbank. Daar zit ze urenlang, samen met haar knuffel, naar buiten te kijken. Ze is nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt. En als de bel gaat, staat ze als eerste, keffend, bij de deur. Zo houdt ze alles in de gaten.


Ze heeft ook iets van een buitenhond en kauwt het liefst op zo‘n afgewaaide boomtak die een tijdje buiten heeft gelegen. Daar zitten van die lekkere luchtjes aan en het smaakt naar hout. En dat is toch heel iets anders dan die fabrieksbotjes uit een plastic zakje.


Luna is zelfverzekerd en fotogeniek. Ze heeft net dat ene sprankeltje en poseert met gemak voor de camera. Je staat ervan versteld wat er allemaal in dat kopje zit. Luna is een echte hittepetit.


Sonja Duba