Getuigen gezocht na ongeval fietsers

OOSTZAAN - De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval dat op zaterdag 8 april heeft plaatsgevonden in de Stationsstraat in Oostzaan. 

Twee fietsers botsten rond 14.30 uur door nog onbekende oorzaak op elkaar waarna zij ten val kwamen. Een 55-jarige vrouw liep hierbij onder andere letsel op in haar gezicht. 

Weggereden

De andere fietser heeft zich na het ongeval niet om de vrouw bekommerd en is weggereden. Zij is door omstanders geholpen en ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

In het kader van het onderzoek komt de politie komt graag in contact met de andere fietser. Dat geldt ook voor mensen die het ongeval hebben zien gebeuren of het slachtoffer ter plekke hebben geholpen en nog niet met de politie hebben gesproken. Bel 0900-8844.


Officiële opening OBA Molenwijk

MOLENWIJK -  Na een grondige verbouwing wordt de openbare bibliotheek morgen, donderdag 11 mei, officieel geopend. Buurtbewoners zijn welkom om deel te nemen aan een veelzijdig middagprogramma voor jong en oud. Onder meer een buurtbingo, voorleessessies door ‘voorleesoma’s’, een buurtquiz, een kinderworkshop ‘buttons maken’ en andere creatieve activiteiten passeren hierbij de revue. 

De vernieuwde OBA Molenwijk heeft onder meer een markante glazen uitbouw in de vorm van een kas gekregen met een nieuwe leestuin en een eigen horecavoorziening. 

Buurtteam

Vanaf mei huisvest ook OBA-partner Buurtteam Molenwijk zich in de gloednieuwe vestiging OBA Molenwijk. Dit buurtteam valt onder koepelorganisatie De Sociale Maatschap. 

Bij het buurtteam kunnen buurtgenoten gratis terecht met vragen over bijvoorbeeld zorg, wonen, gezondheid, werk, zelfredzaamheid, geld of veiligheid. Het Buurtteam Molenwijk krijgt een vaste plek in het oorspronkelijke pand van de bibliotheek.

Laagdrempelig

Met deze heropening wordt de nieuwe OBA Molenwijk een opvallend, open en laagdrempelig herkenningspunt in de wijk. 

Een warme huiskamer waar verschillende generaties, talen en culturen elkaar kunnen ontmoeten en waar je bijvoorbeeld ook ongestoord kunt studeren, een educatieve workshop kan volgen, kan werken aan leesvaardigheden of terecht kunt voor al jouw vragen over het gebruik van de computer. 

Een bruisende plek van, voor én door de buurt.