't Weidje viert 50-jarig bestaan.
't Weidje viert 50-jarig bestaan. (Foto: aangeleverd)

Kinderboerderij ‘t Weidje viert 50-jarig bestaan

Nieuws

WORMER - Kinderboerderij ’t Weidje bestaat dit jaar 50 jaar, dat moet natuurlijk gevierd worden. Want wie is er niet groot mee geworden. Vele opa’s en oma’s liepen hier vroeger als kind al rond. ’t Weidje is inmiddels een begrip in Wormer en ver daar omheen.

De kinderboerderij werd in 1973 opgericht door Nico Welp en Wil Roozendaal, zij begonnen op een klein terrein met een pony, een paar geiten, kippen en konijnen. In de loop van de tijd is het steeds verder uitgebreid. Samen met de Stichting tot instandhouding van Kinderboerderij ’t Weidje werd de kinderboerderij opgebouwd tot wat het nu is. Inmiddels totaal gerenoveerd en nog steeds volop in ontwikkeling. In al die tijd hebben veel vrijwilligers, deelnemers dagbesteding, stagiaires en vaste medewerkers zich met veel liefde ingezet.

De ligging en grootte van de kinderboerderij zijn uniek. Vroeger lag het aan de rand van weilanden en inmiddels maakt het deel uit van de “groene wig”, een mooie woonwijk in Wormerland. Sinds 2010 is de Stichting eigenaar en beheerder geworden van de Kinderboerderij en staat deze inmiddels in het middelpunt van de Wormer gemeenschap.

Op 4 juni van 10.00 tot 16.00 uur wordt het 50-jarig jubileum gevierd. Er komt ander andere een gezellige ambachtenmarkt, oudhollandse spelletjes, een groot springkussen, er kan geknutseld worden, cadeautjes worden gegrabbeld, geknuffeld worden met konijnen en men kan mooie prijzen winnen bij het Rad van Fortuin.

Knutselen bij 't Weidje.
Ambachtenmarkt op de kinderboerderij.