'Wat een Uitvinding!' is te zien op zaterdagavond bij SBS6.
'Wat een Uitvinding!' is te zien op zaterdagavond bij SBS6. (Foto: © William Rutten)

Angelique scoort finaleplaats met wasrijgrek bij ‘Wat een Uitvinding’

Nieuws

REGIO – Zaterdag 6 mei schitterde Angelique Pfortner-Sibilo uit Koog aan de Zaan in het programma ‘Wat een Uitvinding!’ op SBS6. Haar wasrijgrek was favoriet bij de publieksjury en ze heeft daardoor een plekje in de finale op 17 juni verdiend.

Door Serena van Heuven

Op zaterdag 6 mei ging het programma ‘Wat een Uitvinding!’ over ‘Verzorging’. Angelique ging de strijd aan met zes andere kandidaten. Ze nam het op tegen onder andere de badkamercoating van Michael, waarvan het schoonmaak-hart van de Rotterdamse Poetsqueen Charo sneller van ging kloppen. Een geduchte tegenstander voor de finale.

Wasrijgrek

Voor het werk nog even een wasje doen en deze buiten aan het wasrek ophangen, voor Angelique is het de normaalste zaak van de wereld. Maar tóch knaagde er iets. Als ze ’s avonds thuiskwam stonden de knijperafdrukken in haar blouseje.

“Knijperafdrukken uit je blouseje strijken is echt niet te doen.” De volgende dag probeerde ze het dan maar weer zonder knijpers, maar dat resulteerde in geknakte planten met – juist – daartussen die nieuwe jurk. Dan ging de wasmachine maar weer aan… 

“Extra werk en ook nog eens energieverspilling omdat ik lang moet strijken of weer moet wassen, dat vind ik zonde”, zegt Angelique. Dit moest anders en ze zette haar man direct aan het werk. 

Stormproof

Het droogrek moest eraan geloven en de spijlen werden om-en-om losgezaagd. Maar zo makkelijk was het niet… De spijlen hadden geen grip meer en met natte kleding erop zakte het door. Een verlengstukje was de oplossing. Het koppelstuk zit nu aan het einde van de spijl en rust in een inkeping, “Zo verschuift ‘ie ook niet” zegt Angelique trots. “Trouwens, hij is ook stormproof.” En dat hebben we gezien in de aflevering waarin Gordon het wasrijgrek met een bladblazer te lijf gaat.

“Gordon stelde mij trouwens echt gerust tijdens de opnames van het programma, het is superfijn om naast hem te staan.”


“Mijn wasrijgrek kan je trouwens overal neerzetten. Als het regent zet ik hem in de badkamer neer en dan zorg ik er met goede ventilatie voor dat de was ook droogt.” Ook in flats kan het droogrek uitkomst bieden, “Je wil natuurlijk niet dat je ondergoed bij de buurman op het balkon komt te liggen, of op straat.”

Bekendheid

Angelique kan tegenwoordig niet meer over straat zonder dat het gaat over haar wasrijgrek. “Familie, de buren, vrienden, iedereen wil zo een prachtig wasrijgrek.” Maar haar man aan het werk zetten om de wasrekken te maken naast zijn gewone baan? Dat gaat wel een beetje te ver.

Tip

Loop je ook tegen een probleem aan en denk je dat het beter kan? “Gewoon aanpakken” is de tip van Angelique. “Zorg ervoor dat jouw product werkelijkheid wordt.”

Finale

Nog vier afleveringen liggen op de plank en daarna volgt de finale met alle winnaars. “Ik vind de finale ontzettend spannend en ben echt zenuwachtig”, geeft Angelique toe. Maar dat is ook niet zo gek, de uitvinding van de winnaar wordt namelijk in productie genomen door Action en komt in de schappen van alle Europese filialen te liggen.

“Ik hoop gewoon dat mijn wasrijgrek in productie wordt genomen”

“Ik doe niet mee om te winnen”, zegt Angelique. “Ik hoop gewoon dat mijn wasrijgrek in productie wordt genomen zodat ik in deze dure tijd iedereen een betaalbare oplossing kan aanbieden. En mocht ik er ooit geld aan gaan verdienen, dan ga ik sowieso een deel hiervan doneren voor het planten van bomen.” 

Het programma ‘Wat een Uitvinding!’ is elke zaterdag om 21.30 uur te zien op SBS6. De spannende finale, waarin Angelique zeker te zien is, wordt op 17 juni uitgezonden.