Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Amsterdams Opera Koor Slotervaart geeft concert: mythe en muziek

Algemeen

NIEUW-WEST - Het Amsterdams Opera Koor geeft op zondagmiddag 16 april een concert met delen uit de mythologische opera’s ‘Orfeo ed Euridice’ van Gluck en ‘Idomeneo’ van Mozart in de Amsterdamse Dominicuskerk. In deze geliefde opera’s raken de hoofdpersonen verstrikt in bijzonder spannende en dramatische verwikkelingen, die pas op het allerlaatst oplossen in een happy end.

Als solisten treden op: sopraan Magdalena Michalko, de mezzo’s Diamanto Christoforidou en Laetitia Sprij, tenor Luca The en bariton Ago Verdonschot, die tevens de muzikale leiding heeft. Hans Schellevis begeleidt koor en solisten aan de vleugel.

Kaarten

Het concert begint om 15.00 uur. De deur van de Dominicuskerk gaat open om 14.30 uur. Einde concert is ongeveer 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 28 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.operakoor.nl.

Het Amsterdams Opera Koor is het enige echte amateuroperakoor in Amsterdam en hoopt in 2025 het 75-jarig bestaan te vieren. Het repeteert al ruim 15 jaar elke woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Verrijzeniskerk in Slotervaart. Er is plaats voor nieuwe leden in alle stemgroepen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend en gratis een repetitie bijwonen.