De vrijwilligers van ATC Sloterplas hebben zich de afgelopen kapot gewerkt om het tennispark op te bouwen.
De vrijwilligers van ATC Sloterplas hebben zich de afgelopen kapot gewerkt om het tennispark op te bouwen. (Foto: aangeleverd)

Nieuw tennispark ATC Sloterplas bij Spieringhorn

Nieuws

ATC Sloterplas start op nieuw tennispark

NIEUW-WEST - De leden van de Amsterdamse tennisvereniging ATC Sloterplas kunnen na twee jaar dak- en baanloze jaren eindelijk weer een balletje slaan. En wel op zes gloednieuwe gravelbanen. Het nieuwe onderkomen van de vereniging bevindt zich op Sportpark Spieringhorn, nabij station Sloterdijk. Amsterdam West heeft er weer een actieve tennisclub bij. Het resultaat van een gemeentelijke toezegging uit 2021.

In maart 2021 kwam de tennisvereniging na zestig jaar op straat te staan als gevolg van een conflict met de eigenaren van het park en de gemeente Amsterdam. De gemeente wees de oude locatie nabij de Sloterplas aan voor woningbouw. 

Belofte

De eigenaren verlengden daarom het huurcontract niet. Als randvoorwaarde tekende de gemeente in de projectnota aan dat er vervangende tennisbanen in de omgeving moesten komen. Deze belofte komt de gemeente nu na met de bouw van nieuwe banen op Sportpark Spieringhorn.

Gezellig clubhuis 

Geen vereniging zonder gezellig clubhuis. Er staat een prachtige blokhut, dus sfeer gegarandeerd. Wel zullen er nog veel werkzaamheden plaatsvinden de eerste weken. Een grote groep vrijwilligers is hard aan de slag met technische klussen en inrichting van het houten gebouw. Dat doen de leden zelf, wat vrij uniek is in Amsterdam. 

ATC Sloterplas verwacht dat zij heel snel terug is naar wat ze was: de leukste tennisvereniging van Amsterdam West met als hoogtepunt in juli weer het Wild West Open toernooi. Nog meer goed nieuws voor potentiële tennissers: er is nog ruimte om lid te worden.

Eindelijk beginnen

Penningmeester Arnoud van Dalen: “We zijn blij dat we eindelijk kunnen beginnen. Het is niet eenvoudig geweest om na twee jaar afwezigheid de club weer tot leven te wekken. Dankzij betrokken leden die bijvoorbeeld nu uit heel Amsterdam gratis spullen verzamelen, weet ik zeker dat we binnen de kortste keren weer een bloeiende vereniging zijn.”

Woensdag 12 april opent ATC Sloterplas de deuren officieel van het nieuwe tennispark. ATC Sloterplas organiseert daarnaast een Startdag voor leden en niet leden op zaterdag 22 april. Tennisschool Drive-ITT geeft clinics voor jong en oud en er wordt een rommeltoernooi georganiseerd.

Voor meer informatie en aanmelding voor nieuwe leden: www.atcsloterplas.nl.