Hava Muhalefeti.
Hava Muhalefeti. (Foto: Bayram Daslik)

Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Nieuws

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 11.00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.

Première vanaf 13 april | Air

Air is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden.

Première vanaf 19 april | Leeuwin

Rosi heeft een perfect leven in Suriname: ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. Door haar nieuwe bestie Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden?


Children of Al-Andalus. (Foto: aangeleverd)

Muziek special | donderdag 13 april, 20.45 uur | Metallica: 72 seasons – global premiere

Sluit je aan bij Metallica fans op donderdag 13 april voor een wereldwijde listening party. Ervaar als eerste het nieuwe album van de band, 72 Seasons, de dag voor de release, in overweldigend surround sound. Dit speciale evenement is slechts één avond exclusief te zien in bioscoop. Metallica: 72 Seasons - Global Premiere bevat exclusieve interviews met Metallica waarbij de volledige band zich verdiept in de oorsprong en verhalen achter de nummers met begeleidende muziekvideo’s voor elk nummer op het album. Het resultaat is een eenmalige kans voor fans om 72 Seasons als eerste en volledig te ervaren. Er zullen ook een paar verrassingen zijn die je niet wilt missen!

Turkse komedie voor de buurt | zondag 16 april, 17.15 uur | Hava Muhalefeti (met Nederlandse ondertiteling)

Parlementskandidaat Cemil Yildirim en zijn geliefde Gözde nemen plaats in het vliegtuig vanaf Bodrum voor een weekendje weg. Het weekendje weg, dat begint als een klein uitje, wordt een zeer vermakelijke reis. Het duo en de andere passagiers in het vliegtuig zijn zich niet bewust van de verrassingen die hen te wachten staan.


Sporen van Indië. (Foto: aangeleverd)

Feestelijke documentaire met muziekoptreden | zaterdag 22 april, 19.00 uur | Children of Al-Andalus

In de Middeleeuwen koesterden Spanje en Portugal een uniek samenlevingsmodel. Moslims, Joden en Christenen konden acht eeuwen lang in relatieve vrede samenleven. Een prachtige Andalusische cultuur ontwikkelde zich in steden als Cordoba, Toledo, Sevilla en Granada. Andalusië floreerde als intellectueel, cultureel en politiek centrum van het Westen. Het was een glorieuze intellectuele periode voor jodendom en islam, die uiteindelijk tragisch eindigde. De documentaire (een verfilming van het boek met gelijknamige titel en een productie van Bridge2connect en Stichting Marmoucha) Children of Al-Andalus vertolkt drie Andalusiërs (joden en moslims) Abraham, Abdelghaffer en Amal. Zij nemen je mee in hun persoonlijke verhalen onder begeleiding van prachtige muziekstukken gecomponeerd door het Marmoucha orchestra en Bridge2connect. Na afloop van de filmvertoning is er een optreden van het Marmoucha orchestra.

Documentaire voor de buurt | zondag 30 april, 15.30 uur | Sporen van Indië

In de filmische documentaire Sporen van Indië wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort, zomaar een stad midden in Nederland. Producent Reda van der Putten werkte twee jaar aan het vooronderzoek.

Kaarten via: https://www.cinemadevlugt.nl/.