Het Fort bij Aalsmeer.
Het Fort bij Aalsmeer. (Foto: aangeleverd)

Opening fortenseizoen bij Crash en het fort bij Aalsmeer

HAARLEMMERMEER - Het fortenseizoen in de Stelling van Amsterdam begint zaterdag 15 april. Deze dag begint het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed. Ontdek het linielandschap of strijk neer bij één van de vele forten.

Crash organiseert een rondleiding in en om het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460. Het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 doet dat met een rondleiding door het fortgebouw van het Fort bij Aalsmeer en over het fortterrein. Op 15 april organiseert CRASH rondleidingen over het terrein en door het Fort bij Aalsmeer. Dit fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam.

De rondleiding wordt voorafgegaan door een korte lezing over het Fort bij Aalsmeer en de Geniedijk en komt in delen van het fort die normaal niet toegankelijk zijn voor de bezoekers van het museum. De niet gebruikte delen van het fort zijn niet schoon en zijn koud, dus trek geen nette kleding aan en stevig schoeisel. Neem een zaklamp mee. Ook komt het fort terrein uitgebreid aan bod tijdens deze rondleiding.

De rondleidingen beginnen om 11.00, 13.00 en 14.30 uur. Aanmelden via: www.crash40-45.nl/toegang-reserveren/.

De toegang tot het museum bedraagt 7 euro 50 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder en 4 euro voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Deelnemers aan de fortrondleiding betalen een tientje voor de toegang van het museum en de rondleiding en 5 euro voor kinderen van 7 tot 12 jaar, tot  6 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.